Balástyán nem bírtak a csengelei "bikákkal"

Szeptember 15-17. között zajlottak le a balástyai falunapok, melyen sok csengelei is részt vett. A virág- és zöldségkiállításnak helyet adó csarnokban szerepelt Rényiné dr. Torontáli Renáta, aki rajzait és üvegfestményeit, Koncz Lajosné, aki horgolt karkötőit, valamint Vincze János fafaragó népi iparművész, aki szobrait mutatta be.

A falu ünnepének második napja a megyei polgárőr napnak adott helyet, melyen a Csengelei Polgárőr Csoport tagjai és hozzátartozói is megjelentek. Laczkó Zsolt a tárcsás sültekkel látta el az éheseket, délben pedig Tóth Zoltán marhapörköltjét lehetett fogyasztani. A színpadi műsorban felléptek a csengelei mazsorettek is. Falunkbéliek közül hárman kaptak elismerést kiemelkedő polgárőr munkájukért: Bangó Péter, Bangóné Kovács Magdolna és Csókási Jenő.

A kötélhúzásban nem bírtak a csengelei „bikákkal”, mind a három ellenfél csapatot legyőzték, megszerezve ezzel az első helyezettnek járó kupát. A csapat tagjai voltak: Bangó Péter, Laczkó Zsolt, Lantos István és Varga Árpád.

Kormányos Sándor polgármester elfoglaltsága miatt nem tudott a polgárőrnapon részt venni, viszont másnap végig látogatta a csengelei kiállítókat.   

Fotók a balástyai rendezvényről: