Betlehemezők tavaszi kirándulása, bérmálás és zarándoklat

A nyolcadikosok tavaly decemberben falujáró betlehemes játékot mutattak be az őket fogadó családoknál. Az összegyűlt összegből idén tavasszal Pécsre kirándultunk, ahol városfelfedező kalandtúra keretében megtekintettük a főbb nevezetességeket, a Planetáriumban előadást hallgattunk meg arról, hol is helyezkedünk el a világegyetemben, soft csúzlis játékot játszottunk és nagyon jó éreztük magunkat.

Köszönjük a szülők, pedagógusok, a Szent Imre Plébánia és a Csengelei Önkormányzat támogatását!

 

2019. május 5-én Csengeléről 10 fiatal részesült a nagykorúság szentségében. Kiss-Rigó László püspök úr Kisteleken a környező településekről összesen 38 embernek, köztük Berkó Nórának, Czakó Brigittának, Czakó Máténak, Forgó Dominiknak, Gera Rajmundnak, Grezsa Annának, Katona Veronikának, Molnár Barbarának, Oláh Tamásnak és Szabó Cintiának szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. Arra biztatott, hogy immár nagykorú keresztényként továbbra is bátran és aktívan kapcsolódjanak be az egyház életébe.

Köszönjük fiataljainknak, hogy vállalták a felkészülést, szüleiknek és családjaiknak pedig hogy támogatták őket ebben a nemes feladatban. Köszönjük továbbá, hogy Csengeléről oly sokan átjöttek a kisteleki püspöki szentmisére, hogy velünk együtt ünnepeljenek.

 

2019. május 25-én, szombaton egyházmegyei zarándoklatot szervezünk Óföldeákra. Még van néhány szabad helyünk. A részletekről itt lehet bővebben olvasni: http://corunum2020.hu/index.php/egyhazmegyei-zarandoklat-es-talalkozo/informacio/