Biciklipályát kapott az óvoda

A tavalyi évben szülői kezdeményezésre egy pályázati lehetőséget kihasználva közlekedési pályát rendeztek be a piactéren az óvodások számára, aminek köszönhetően néhány kétkerekűt és közlekedési táblákat kapott ajándékba az intézmény. A mozgásfejlesztő eszközöket ekkor még csak az udvaron göröngyös, füves talajon lehetett használni.

A legutóbbi óvodai szülők-nevelők bálon összegyűlt felajánlásokat több célra fordították, többek között vettek egy fészek hintát, valamint a maradék pénzből rollereket szereztek be. Az intézmény, a fejlődésének érdekében több pályázatnak is a részese, melyekből egyrészt futó bicikliket tudtak beszerezni az óvoda számára, így már csak a pálya hiányzott. Ekkor született meg az ötlet, hogy betonozott rész álljon rendelkezésükre a gyerekeknek. Az önkormányzat és a szülők segítségével hamar el is készültek a munkálatok, és július 16-án a kicsik birtokba vehették a szilárd burkolatú utat, így a szabad levegőn újabb lehetőséget kaptak a mozgásigényeik kielégítésére.

A biztonság érdekében több szabályt is megtanultak a kicsik, például csak egy irányba szabad haladni, nem szabad az úton megállni, valamint fontos tartani a megfelelő távolságot.

A gyerekek örömmel használják az új pályát, amiért köszönet jár az Önkormányzatnak, a segítő szülőknek, és az intézmény dolgozóinak!