Csúcsforgalom a csengelei étkek fesztiválján

2019. október 5-én rendezték meg a csengelei étkek napját a Csengele háznál. 

A fogadó szakácsok már reggel megkezdték az előkészületeket, hogy folyamatosan készülhessenek a finomságok. Az október szép időnek köszönhetően délutánra tele lett vendégekkel az udvar, akik először a sütiket osztogatókkal találkozhattak, és ehettek  tejfölös-sajtos lángost. Aki nem vigyázott, az délre már könnyen jól lakhatott. Délután  jöhettek sorban a főtt-sült étkek: gulyásleves, birkapörkölt, pacapörkölt, zúzapörkölt, húsos káposzta, sülthús stb. A sok aperitív elfogyasztása után nem is volt gond az étvággyal. Tavaly még egy bogrács papcalpörköltet mértek szét, az idén már kettőt, de az is gyorsan elfogyott. A rendezvényre több illusztris vendég is ellátogatott, köztük Farkas Sándor miniszterhelyettes is. Őt óra tájban meglepetés műsor következett. A pusztaszeri vendégszereplésről hazatérő fúvószenekar és a mazsorettek a Csengele ház előtt rögtönzött műsort adtak. A vacsora időben megindult a pontypaprikás túrós csuszával és a kemencében sült csülök kiosztása. A sorban állásnak csak az adagok elfogyása vetett véget. Utolsó kóstolni valóként sült tarját és császárt szolgáltak fel, amihez a sült krumpli volt a köret. Gyovai József kelt kalácsát is sokan várták. Talán el sem kell mondanom, hogy itt is alig győzték a vendégek ellátását. Az étkekek kóstolók értékelhették is a finomságokat. Ennek eredményeként első helyezett lett Virág Sándorné lángosa, második lett a polgárőrség zúzapörköltje (séf: Tóth Zoltán) és harmadik helyen Horváth Péter körmös papcalpörköltje végzett. 

Egy kiskunmajsán élő házaspár értékelte legszebben a csengelei fesztivált: nagyon jól érezték magukat falunkban, és sajnálják, hogy az ő településükön nincsen ilyen rendezvény.

Fotók a rendezvényről: