Csengelei képeslapok

Csengele első képeslapját a Csengelei Polgárőr Csoport készíttette 1998-ban. A fotókat Nacsa Jánosné fényképész szolgáltatta, a kivitelzést a szegedi ReProStudio végezte. 1000 példányt gyártottak belőle.

A fényképes oldalon balra, felül az általános iskola épülete, jobbra, felül a faluház, balra, alul az I-II. világháborús emlékmű (háttérben a a lebontott harangtoronnyal), jobbra, lent a konzervgyár épületei láthatók.     

A 2013-as falunapok keretében kiállítás volt abból az alkalomból, hogy 100 éves volt a posta Csengelén. A kiállítási látogatók olyan képeslapot kaptak, melyet lebélyegeztek. Az ovális bélegzőn "Csengelei Falunapok 2013. május 17-20." felirat és a falu címere szerepelt.

A postatörténeti kiállítás emlékére négy darab olyan képeslap is készült, melyen a falunapi bélyegzőn kívül a csengelei postahivatal pecsétje is szerepel, valamint aláírásával látta el a Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, Tóth László, a csengelei postahivatal vezetője, Olajos Zsuzsanna, valamint Sánta Ferenc csengelei polgármester. Egy-egy példányt kapott Ceglédi János, Molnár Mihály, Olajos Zsuzsanna és Tóth László az emlékkiállítás szervezéséért.

A település másik képeslapját a községi önkormányzat készíttette el 2014-ben. A kiadásban a szegedi Forrás Kiadó működött közre. 200 példányt gyártottak, a fotókat a polgármesteri hivatalban meglévő anyagokból biztosították.

Baloldalt, fent a faluház látható, jobbra, fent az I-II. világháborús emlékmű, háttérben a róm. kat. templommal található, balra, lent az egyik csengelei falunapokon a faluháznál leállított, virággal díszített szekér szerepel, jobbra, lent a népdalkör egyik falunapi fellépése látható a József Attila téri kőszínpadon.