Elhalasztották a döntést az alpolgármester személyéről

2019. október 31-én tartotta soros ülését a községi önkormányzat a polgármesteri hivatal tárgyaló termében, melyen a testület minden tagja részt vett.

Elsőként az alpolgármester megválasztása volt napirenden. Dr. Tóth Tibor Imre polgármester tartotta magát a korábbi bejelentéséhez, és Tóth Tibor képviselőt javasolta a tisztségre. A szavazás előtt többen felszólaltak, és ennek során Lantos István neve is felmerült lehetséges alpolgármester-jelöltként. Mivel a polgármester kitartott eredeti javaslata mellett, ezért Tóth Tibor képviselő alpolgármesteri tisztségéről kellett a testületnek dönteni. A titkos szavazás eredményeként 3 igen és 4 nem szavazattal elutasították a jelöltet. Ezután újabb hozzászólások következtek, majd megismételték a szavazást, melynek során az előbbivel azonos eredmény született. Mivel a polgármester nem kívánt mást jelölni a tisztségre, ezért a szavazást a következő ülésre, november végére halasztották.

A jogi és ügyrendi bizottság tagságára Lantos Istvánt, Rényi Lászlót és Varga Árpádot választotta meg a testület. Csókási Zoltán neve is felmerült a tisztségre, de ő jelezte, hogy nem kíván a bizottság tagja lenni.

A képviselő-testület döntött Kormányos Sándor korábbi polgármester végkielégítéséről is. Az aljegyzői előterjesztés szerint a törvény három havi kötelező illetményben határozza meg a minimumot, melyhez további, maximum három havi adható. Mivel a korábbi polgármester is hat havi végkielégítést kapott, ezért Kormányos Sándornak is féléves végkielégítést hagytak jóvá a képviselők, két tartózkodás mellett.

A testület megtárgyalt több más helyi ügyet is, melyek megtekinthetők lesznek a hamarosan felkerülő videós tudósításban.

A következő önkormányzati ülés november végén lesz a faluházban, melyet közmeghallgatással fognak összekötni.