Fehér Kálmán pálinkafőző hat éremmel tért haza egy nemzetközi fesztiválról

A Zentai Gazdakör Elnökségének felhívása alapján, a Gyümölcstermelőket egyesítő szakág a Szent Miklós Pálinkalovagrend tagjaival közösen az idei évben is megszervezték a XIX. Zentai Mikulásnapi Nemzetközi Pálinkafesztivált.

A rendezvényre november 20-án került sor. A versenyre többféle gyümölcspálinkával, különböző ágyas és érlelt pálinkákkal lehetett jelentkezni, melyek értékelését szerbiai, magyarországi, valamint szlovákiai szaktekintélyekből összeállított bírói testület végezte.

Közel 700-an neveztek különböző pálinkafajtákkal Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából, Ukrajnából, Romániából és Magyarországról erre a versenyre. Fehér Kálmán pálinkafőző mester hét fajta párlattal indult a megmérettetésen. Az eredményhirdetésre december 14-én került sor szintén Zentán. Ekkor derült ki, hogy a hét pálinkából, hattal érmet is szerzett.

Irsai Olivér pálinkáját arany, birskörtéjét ezüst, sárgabarackját ezüst, törköly pálinkáját szintén ezüst, az alma és szilva pálinkáját pedig bronzéremmel értékelték a zsűritagok.

Gratulálunk ehhez a szép nemzetközi sikerhez!