Ha egészséghét, akkor majsai kerékpártúra

A csengelei védőnőnek, Tóth Alexandrának már nagy tapasztalatai vannak a kerékpáros túrák lebonyolításában. Ha egészséghetet szerveznek, akkor a szakvizsgálatok mellett nem maradhat el az egészséges életmódhoz tartozó mozgás sem, ami a falunkban a biciklizést jelenti. A Csengele-Kiskunmajsa közötti 10 kilométeres útszakasz a Vetter szállótól első osztályú a kerékpározás számára.

A Csengele háztól indult a 28 fős csapat pontosan 17 órakor, szerencsére, mert még utolsó percben is jöttek csatlakozók. A majsai út során egyszer volt megálló, hogy a szétszóródott bicikliseket összevárják. Ekkor limonádézni lehetett, Kormányos Sándor polgármester pedig Merci csokikat osztogatott a résztvevőknek. A szomszéd településen a következő pihenő a Patyi fagyizónál volt, ahol gyorsan hosszú sor kerekedett a pultnál. Nem volt meglepő, hogy a fiatalabb korosztályt érdekelte a hideg nyalánkság. Még pár száz méter kellett megtenni, hogy a játszótérre érkezzünk. A csapat nagy része már nem először járt itt, így nagy örömmel vetették magukat bele a játékba. Tóth Alexandra itt a résztvevőket süteménnyel és szilvával kínálta meg. Gyorsan el is rohant az idő, így nem sokkal 8 óra előtt indult vissza a csapat.

Hazafelé még egy megálló volt a limonádézásra, majd a Csengele táblánál egy csoportkép készült a kerékpáros túra résztvevőiről. A tervezethez képest kb. fél óra csúszással érkezett haza a csapat.     

A biztonságos közlekedésben a polgárőrség segített, a menet végén sárga villógós autóval figyelmeztették a többi járművezetőt. Ők szállították az italt és az elemózsiát, és ha szükség volt rá, a kerékpáron elalvó utasokat is.   

Fotók a kerékpártúráról: