Május 1.: Csengeleiek itt és ott

A csengeleiek május 1-jén több rendezvényen vettek részt.

A tollascsapatnak Törköly Ágnes szervezett kerékpártúrát Soltvadkertre. Kilenc sportoló, köztük egy általános iskolás leány indult útnak 41 kilométeres távnak. A társaság kevésbé fitt része buszon utazott a fagyi fővárosában. Aki akart, fagyizhatott, a többiek pedig a Frittmann pincészetnél tettek munkalátogatást. Hazafelé már kényelmesen, buszon utazva jöhetett, aki akart, a bicikliket utánfutón szállították. Öten azonban maradtak a kétkerekűnél, és teljesítették az összesen 80 km-es távot. Szép teljesítményükért megérdemlik, hogy itt szerepeljenek a nevük: Csáki István, Csáki Istvánné, Kiss Nándorné, Törköly Ágnes és Jos Bierings.

Vincze János fafaragónk a kiskunfélegyházi parkerdőben állította ki alkotásait. Beszámolója szerint látogatói között sok-sok csengelei is volt. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy ugyanott Bikini koncertet is rendeztek.

A helyben maradó csengeleieket a Vénusz lovas presszóba várták retro május 1-jére. Délelőtt májusfát állítottak az udvaron. Volt olyan, aki némi segítséggel meg is mászta a most nem túl magas fát. Délben tárcsás sütögetést rendeztek. A sült krumpli mellé szalonnát, sonkát, debrecenit és csirkecombot készítettek.

Fotók a rendezvényekről: