Mezavató a Trollfocinál

Már második éve szerepel a csengelei Trollfoci csapata a bajnokságon, illetve más mérkőzéseken. Régi óhaj volt egy saját mez elkészíttetése. Ez nem volt egyszerű, előszőr az emblémát kellett megterveztetni (Lantos Réka készítette), szponzorokat kellett keresni, majd a nyomtatáson volt a sor. A legutóbbi bajnokság utáni szezonzárón egy mintapéldányt mutattak be, majd megfelelő alkalmat kellett kivárni az avatóra.

Ez az alkalom a falunapi kispályás focitorna volt, melyen a „régi” játékosok névvel, az újabbak név nélküli trollfocis mezben jelentek meg. A csapat sajtósa is kapott egy mellényt Trollfoci Press felirattal, de az inkább télre való, nem kánikulára.

A tornán a Trollfoci első ellenfele Pálmonostora volt. Mieink még kicsit álmosan, az előző nap másnapja miatt kikaptak 2:0-ra. A helyzetek ugyan megvoltak a döntetlenre, de nem sikerült a hálóba találniuk. Óriási előnye volt az ellenfélnek, hogy nekik nem volt előzőnap Irigy Hónaljmirigy koncertjük.

A második mérkőzésen a Karaj FC volt az ellenfél. Több góllal kellett volna őket megverni, de csak egy jött össze.

A harmadik mérkőzést a szegedi játékosokból álló Porschetolvajok ellen vívta a Trollfoci, akik a hírek szerint az NB III. harmadik helyezésének környékén vannak. A nap meccsén 5:0-ra győzött a helyi csapat. Góllövők voltak: Vass Andrej (3), Kiss Tamás, Nagy Tamás.

Sajnálattal, de gólkülönbséggel elesett a tovább jutástól a Trollfoci, a négyes csoportjában harmadik lett.