Minden csapat egy-egy meccset nyert a Trollfoci gálán

2019. július 7-én a Trollfocinál vendégeskedett a szlovákiai magyar falu, Marcelháza focicsapata, valamint a majsai Reál Margit. A Trollfoci edzőjét, Kiss Nándort régi kapcsolat fűzi a két gárdához, a marcellháziak már jártak Csengelén, és csengeleiek is Marcellházán. A Reál Margitnak pedig játékosa és edzője is volt.

A műfüves pályán került sor a barátságos mérkőzésekre. A szemerkélő eső ellenére kétszer 20 percet játszottak meccsenként. Az első mérkőzésen a Trollfoci játszott a Reál Margitttal. 3:0-re vezetett a Margit, amikor a Trollok megtáltosodtak, és végül 5:3 arányban legyőzték az ellenfelüket.

A második meccsen Marcelháza és a Reál Margit szerepelt. A hajtós mérkőzésen a Reál Margit győzedelmeskedett 6:3 arányban.

Az utolsó mérkőzésen a Trollfoci ellenfele Marcelháza volt. A felvidéki csapat játékán látszódott, hogy az energiájukat erre a mérkőzésre tartogatták. Be is jött nekik, négy gólt rúgtak, a trollfocisoknak viszont egy sem sikerült.

Egyik csapat sem mehetett búsan haza, mindegyikük egy-egy mérkőzést nyert.    

A mérkőzések után vacsorára látták vendégül az ifjúsági táborozóhelyen a focistákat. Marcellháza és Csengele polgármestere is nagyra értékelte a sport révén született barátságokat. A marcelházi polgármester egy, a két falu címerével ellátott vázát adott át a focimérkőzés emlékére, Kormányos Sándor pedig egy-egy csengelei Jónás borral ajándékozta meg a marcelházi focicsapat vezetőit.

A köszöntők után jött a ragu leves, majd Csúri János körömpörköltjét lehetett elfogyasztani. Desszertnek görög és sárga dinnye szolgált.

Fotók a rendezvényről:

                                                          Marcelháza 

 

                                                         Reál Margit

                                                          Trollfoci