Nagy siker a művészeti iskola tanszakán

Idén rendeztek 13. alkalommal Országos Kürtversenyt Kisújszálláson.

1983 óta (36 éve) háromévente mérettetik meg magukat az ország legjobb kürtösei a Nagykunság kulturális központjában, Kisújszálláson.

A Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola három tanulója (Balog Bella, Vágó Petra és Katona Veronika) indult az idén január végén, Szegeden megrendezésre kerülő területi válogatón. Innen ketten, Balog Bella és Vágó Petra nagy örömünkre továbbjutott az országos döntőbe, amit március 8-tól 10-ig rendeztek Kisújszálláson. A 8-18 éves művészeti iskolás tanulók 4 korosztályban mérettették meg magukat. A mi növendékeink az igen népes II. korcsoportban indultak.

Az országos megmérettetés első napján déli 12 órakor ünnepélyes keretek közt nyitották meg a rendezvényt, bemutatták az értékelő bizottságot és kisorsolták a sorrendet. Utána a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki előadta az első forduló kötelező és szabadon választott darabját. A második napon a második fordulóban szintén kettő, a korosztályoknak megfelelő darabot kellett eljátszani. A négy darab előadását három tagú zsűri értékelte igen kemény pontrendszer alapján. Első, második, harmadik és különdíjjal jutalmazták a legjobbakat. A zsűri az értékelésében elmondta, hogy a gratuláció már azoknak is jár, akik ide eljutottak, de legnagyobb örömünkre Vágó Petra a verseny különdíjában részesült.

Büszkék vagyunk a növendékeinkre és teljesítményükre. Köszönjük szépen Kalmár Gergely tanár úrnak az áldozatos felkészítő munkát, és Horváth Líviának a türelmes zongorakíséretet.

                                                                                 Czirok Zoltán, iskolaigazgató