Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok alkalmával Csengelén három rendezvény valósult meg. Mivel a Zene Világnapja és a Népmese Világnapja is erre az időszakra esett, ezt is figyelembe vettük a szervezett programoknál.

Október 1-én hétfőn reggel a Szegedi Szimfonikus Zenekar AranyEzüst Quartettjének koncertje nyitotta meg a rendezvénysorozatot. A vonósokból álló együttes gyönyörű darabokkal örvendeztette meg közönségét. Közben zenetörténettel frissíthettük tudásunkat és a húros hangszerek részeivel is megismerkedhettünk.

Az előadás minősége meggyőzött arról, hogy nem először és utoljára találkoztunk az együttessel.

Mivel szeptember 30-a a Népmese Világnapja ezért ezt sem hagyhattuk figyelmen kívül. A pici óvodások az óvónőkkel együtt ellátogattak a könyvtárba és a népmesékről beszélgettünk, majd megnéztük a Kacor király és A kis gömböc című meséket.

A Szegedi Látványszínház már többször járt Csengelén, most is nagyon örültünk a lehetőségnek. Ezúttal a Tüskés hátú a jó barát című történetet láthattuk tőlük. A gyerekek nagyon élvezték az előadást és különösen tetszett nekik, hogy a színészek őket is bevonták a történetbe.

Köszönjük szépen a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárnak, hogy ezek a rendezvények megvalósulhattak Csengelén.