Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok alkalmával Csengelén három rendezvény valósult meg. Mivel a Zene Világnapja és a Népmese Világnapja is erre az időszakra esett, ezt is figyelembe vettük a szervezett programoknál.

Október 1-én hétfőn reggel a Szegedi Szimfonikus Zenekar AranyEzüst Quartettjének koncertje nyitotta meg a rendezvénysorozatot. A vonósokból álló együttes gyönyörű darabokkal örvendeztette meg közönségét. Közben zenetörténettel frissíthettük tudásunkat és a húros hangszerek részeivel is megismerkedhettünk.

Az előadás minősége meggyőzött arról, hogy nem először és utoljára találkoztunk az együttessel.

Mivel szeptember 30-a a Népmese Világnapja ezért ezt sem hagyhattuk figyelmen kívül. A pici óvodások az óvónőkkel együtt ellátogattak a könyvtárba és a népmesékről beszélgettünk, majd megnéztük a Kacor király és A kis gömböc című meséket.

A Szegedi Látványszínház már többször járt Csengelén, most is nagyon örültünk a lehetőségnek. Ezúttal a Tüskés hátú a jó barát című történetet láthattuk tőlük. A gyerekek nagyon élvezték az előadást és különösen tetszett nekik, hogy a színészek őket is bevonták a történetbe.

Köszönjük szépen a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárnak, hogy ezek a rendezvények megvalósulhattak Csengelén.

Keresés
Közeledő események
Naptár
H K S C P S V
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Látogatottság
látogató számláló
Kövess bennünket