Sokan voltak az újévi koncerten

Az idei újévi koncertet január 11-én rendezte meg az alapfokú művészeti iskola a faluházban. A földszinti ülőhelyek teljesen megteltek, és a galériákból is sokan nézték a műsort.

A megnyitó beszédet dr. Tóth Tibor Imre polgármester mondta. Felidézte a harminc éve indult csengelei művészetoktatás történetét, és köszönetet mondott a Czirok házaspárnak a hosszú ideje végzett kulturális munkájukért.

A műsorban a csengelei fúvós zenekar, a rézfúvós együttes és a mazsorett csoportok szerepeltek, több számnál Pigniczki Dóra szóló énekkel működött közre. Sok-sok külföldi és hazai sláger szerepelt a repertoárban, melyeket a közönség vastapssal fogadott.

A műsorszámok között több megemlékezés is történt. Tíz éves mazsis munkáért Virág Katalin, Széplaki Lili, Szécsényi Vivien és Árvai Kitti kapott jubileumi dísztárgyat. A mazsorettes pályájukat befejező Kiss Alexandrát és Turcsán Dórát egy-egy csokor virággal búcsúztatta a Czirok házaspár, akik könnyes szemekkel köszönték meg azt. Huszonöt éves évfordulós plakettet kapott Csépe-Bánhidi Bernadett és Vörös József, akik viszonzásul virágot és italt ajándékoztak a Czirok házaspárnak. Szintén köszöntötték a társas táncot az általános iskola után középiskolásként is tovább folytató fiú versenytáncosokat: Csáki Rolandot, Simó Szabolcsot, Susánszki Zoltánt, Hajagos Lászlót és Zsolnai Balázst. Ők gravírozott fémflaskát kaptak megemlékezésül.

A műsoros rendezvény utáni álló fogadáson Czirok Zoltán köszönte meg a művészeti iskola segítőinek az elmúlt évben nyújtott támogatást, és boldog új évet kívánt nekik.

Az újévi koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Fotók a rendezvényről: