Szezonzárót tartott a Trollfoci

A Trollfoci csapata és szurkoló tábora február 16-án tartotta szezonzáróját a faluházban.

A focisták egyesével jöttek be a terembe, és közben őket Gyovai Krisztián szóvivő mutatta be a közönségnek, külön kiemelve a gólszerzőket. Csáki Dávid, Gurdics Gábor és Kovács László 1-1 gólt, Kulcsár Zoltán 2 gólt, Putnoki János 3 gólt, Pigniczki László 4 gólt szerzett a kiskunmajsai teremfoci bajnokságon. A csapat gólkirálya Lesták Arnold lett, aki hatszor talált a hálóba. Nem maradt el a szokásos csapatbuzdítás sem: Putnoki János beszámolására kiáltották a játékosok a Trollfoci nevét.

Kiss Nándor edző összegzésében elhangzott, hogy sok dolog nehezítette a jobb szereplésüket. Két játékosuk végig sérülten játszott, többször híján voltak a cserejátékosoknak, és problémák voltak a bírókhoz való viszonyulásban is. Ennek ellenére nem lettek utolsók, sőt utolsó előttiek sem, a 13 csapat közül a 11. helyen végeztek a kiskunmajsai teremfoci bajnokságon. Örömmel beszélt arról, hogy a szurkoló táboruk a nem túl fényes szereplés ellenére is egyre növekedett. A legkitartóbb szurkoló díját, egy gravírozott üvegű bort, Erdélyi Ferencnek adta át.

Sztárvendégként köszöntötték Lantos István testnevelő tanárt, aki Csongrád megye legjobb tornatanára címet nyerte el a Magyar Diáksport Szövetségtől. A közönség most is nagy éljenzéssel fogadta őt.

Elkészült a Trollfoci új meze, melyre a falunkbeli grafikus tanítvány, Lantos Réka által tervezett logót nyomtatták. A mintapéldány bemutatását Pigniczki László vállalta magára. Nagy sikere volt a koreográfiájának, melyet valószínűleg tánctanár barátnőjének is köszönhettünk.

A „hivatalos” részt vacsora követte, melyen a résztvevők által felajánlott sok-sok süteményből bőven jutott mindenkinek.

Pihentetésképpen vetítés következett. A bajnokság trollfocis legszebb védéseit, illetve góljait lehetett megnézni először normás sebességgel, majd lassítva. A játékosok újra átélték a legszebb pillanatokat, örömrivalgásuk megtöltötte a termet.

Az utolsó napirendi pont a tánc volt, és sportemberekhez méltóan hajnal háromig bírták is tüdővel.   

Kormányos Sándor polgármester később, egy másik rendezvényről érkezett meg, de szokásos kiskosarát most sem felejtette otthon. A focista vacsorából ugyan kimaradt feleségével együtt, de a táncból bőven jutott nekik is.